İstanbul REstate Fuarı, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 16 - 17 Haziran tarihleri arasınde düzenlendi. Soyak'ın "sürdürülebilir yaşam" yaklaşımını yansıtan Soyak Siesta standı katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Fuarda birçok paralel oturumda, sektörün geleceği, uluslararası uygulama ve planlama örnekleri ve ihtiyaçları konuşuldu.

Soyak, benimsediği "sürdürülebilir yaşam" ilkesini bulunduğu her alanda yansıtmaya devam ediyor. Son olarak GYODER tarafından düzenlenen "İstanbul REstate Fuarı"na katılan Soyak, özel olarak tasarlanan Soyak Siesta projesinin standıyla katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Canlı sarmaşıklarla örülü bitki duvarı ve bambu gövdelerinin kullanıldığı Soyak Siesta standı, sektörde doğa dengesini korumayı hedef alan uygulamaları yansıttı.  Mimari öğelerinde "Akdeniz ruhu"nu yansıtan ve çevreci uygulamaları ile sahiplerine tasarruflu bir yaşam sunan Soyak Siesta'nın standını ziyaret edenlere proje hakkında bilgi verildi.  Ziyaretçilere aynı zamanda Soyak'ın doğaya verdiği değerin simgesi olarak cam tüpler içinde minik domates fideleri hediye edildi.

Bir önceki gün GYODER tarafından düzenlenen 10. "Gayrimenkul Zirvesi"de "Kentlerin Geleceği" temasıyla gerçekleştirilen oturuma başkanlık eden GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Soyak Holding CEO'su ve Emre Çamlıbel de fuara katıldı.  Çamlıbel, kentlerdeki sürdürülebilir yaşam uygulamalarının yaygınlaştırılmasının doğanın dengesinin korunmasındaki önemine değindi. Emre Çamlıbel, "Kentlerde nüfus yoğunluğunun kontrollü artışı ve bunun doğa üstündeki yükünün kontrol edilebilir seviyede tutulması için yeni bir yönetim anlayışı, yeni yerleşim anlayışı, yeni ulaşım anlayışı, yeni enerji kullanımı anlayışı gibi; aslında yeni üretim ve tüketim anlayışı gerekli" dedi.

Emre Çamlıbel, "Gelecekte huzurlu ve kaliteli bir kent yaşamı için konut sorunun çözümlenmesi ve sektördeki çevreci uygulamaların yaygınlaştırılması önemli.  Konut seçiminde enerji verimliliği ve enerji tasarrufu sağlayacak uygulamaların rolü önümüzdeki dönemde daha da artacak.  Çevreye ve insana saygılı bir yaklaşımın ülke genelinde strateji olarak benimsenmesi için ise sürdürülebilir gayrimenkul politikalarıyla mümkün olacak diye konuştu.

"Soyak Siesta, gelecek için önemli bir yatırım niteliği taşıyor"

Soyak Siesta'daki tasarruf uygulamalarından da bahseden Emre Çamlıbel, "Soyak Siesta'da peyzaj tasarımı Akdeniz kültürünü yansıtırken; enerji verimliliği ve tasarruf sağlayan uygulamaları da ısınma ve aydınlatma masrafları konusunda önemli avantajlar sağlayacak. Değişen yaşam koşullarına ve beklentilere uygun olarak, yeni nesil yaşam tarzını yansıtan Soyak Siesta, sahip olduğu özelliklerle gelecek için önemli bir yatırım niteliği taşıyor" dedi.

Soyak,