Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel ilk 6 ayda Soyak'ın konut satışlarının geçtiğimiz aynı dönemine oranla %40 arttığını ve ilk 6 ay içinde de konut projelerinin %50'sinin satıldığını söyledi. Çamlıbel "Bu sene de İzmir ve İstanbul'daki projelerimizin satışına devam ediyoruz" dedi.

Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, Soyak'ın ilk 6 aydaki konut satışlarının, geçen yıla oaranla %40 arttığını ve yine ilk 6 ay içinde de satışı ve inşaatı devam eden projeler içindeki dairelerin %50'sinin satıldığını söyledi. Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel "Geçtiğimiz yıl, yani 2013'ün ilk 6 ayında yaklaşık 400 adet ev satmıştık. Bu sene bu rakamı %40 aşarak İstanbul ve İzmir'deki projelerimizin toplamında 600 adet ev sattık. 2013 yılında projelerimizin tümünde 1200 adet ev satmıştık. Bu sene başı itibarıyla biri İstanbul'da diğeri İzmir'de olmak üzere 2 konut projemizin satışlarını tamamladık. Böylelikle satışta olan yaklaşık 5000 konut stoğumuzun %89'unu tükettik. Bu sene satışına devam ettiğimiz projelerimizdeki yaklaşık 550 adet konutun satışını tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Emlak Konut Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) her ay düzenli olarak yayınladığı raporunda 2014 Mayıs ayında Soyak Park Aparts'ın 214 adet satışla en fazla satış yapılan proje olduğunu da belirten Emre Çamlıbel "Soyak Park Aparts'ın ve Soyak Mavişehir Optimus'un satışları tamamlandı. Soyak Evostar projemizin de teslimi yapıldı, bu projemizde satışlar sürerken İzmir'de de Soyak Siesta projemizin etap inşaatları ve satışları yürütülüyor." dedi.

Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, 2014 yılı başında konutta balon olmadığını belirttiğini hatırlatarak şunları da sözlerine ekledi. "İlk 6 ay rakamları, özellikle mayıs 2014'teki rakamlar konutta balon olmadığını bize gösteriyor. Bu 6 ay içinde satışlarda iniş ve çıkışlar olabilir ancak toplamda bakıldığında konut satışları normal seyrinde gidiyor. Yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde satış hızında bir miktar durgunluğa rastlayabiliriz ancak arz tarafında kısa vadede balon söz konusu değil. Daha önce de belirttiğim gibi uzun vadede arz fazlası oluşmaması için yapılması gerekenler var. Ülkemizde konut ihtiyacı daha çok orta gelir grubunda. Arz, orta gelir grubunda devam etmeli."

Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel: