Enerji verimliliği ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesi için örnek projelere imza atan Soyak, yeşil iş dünyası ile üniversitelileri sürdürülebilir gelecek için Boğaziçi Üniversitesi'nde buluşturan GreenFest'e destek verdi. Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, Greenfest'te gençlerle biraraya gelerek, sürdürülebilir gelecek için kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin önemini aktardı ve gençleri yaşam biçimlerini bu doğrultuda şekillendirmeye davet etti.

Soyak, çevre ve toplum değerlerine saygılı olarak faaliyet gösterdiği gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde, kaliteli ve öncü yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Gençlerin yeşil iş dünyası ile ilgili farkındalıklarını geliştirmek ve çevreye duyarlı çözümler üretmesine katkıda bulunmak hedefi ile 16-18 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Akademisi gençlik programı GreenFest'in destekçileri arasında yer aldı.

Sürdürülebilir gelişimi destekleyerek, gelecek nesillerin yaşam kalitesinin yükselmesini sağlayacak projelere katkıda bulunan Soyak, Greenfest kapsamında düzenlenen Sürdürülebilir Gelecek Konferansı'nda yeşil iş dünyasının diğer önemli temsilcileri ile birlikte gençlere bilgi ve deneyimlerini sundu.

Konferansta sürdürülebilir gelecek için kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin önemini anlatan bir konuşma yapan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, " İnsana doğal gelen şeylerin çoğu, kültüreldir. Tüketim alışkanlıkları da yaşantımızın kültürel bir parçası halinde gelişiyor. Refah seviyesi arttıkça tüketim de hızlanıyor, çeşitleniyor. Kaynakları sınırlı olan bu gezegende, başarıyı ve mutluluğu, bir insanın ne kadar tükettiğiyle tanımlamak ise ne yazık ki sürdürülebilir değil. Bu yüzden gençlerin yaşantılarındaki anlam ve değeri; gelirlerinde, evlerinin büyüklüğünde ve sahip olduğu cihazların sayısında değil, bu gezegen için bulundukları katkıda aramaları önemlidir. Anlamlı bir yaşam felsefesi geliştirmenin önemi yeniden ortaya çıkmıştır. Sahip olduğumuz alışkanlıklarsa yeniden tarif edilme yolundadır. Çünkü bugün ancak, yaşam biçimimizi değiştirdiğimiz ölçüde kendimiz ve dünyamız için bir fark yaratırız. Zaman içinde üretim toplumundan, tüketim toplumuna geçiş ne kadar doğal karşılandıysa, belki de birkaç yüzyıl sonra "sürdürülebilir toplum" anlayışı da o kadar doğal olacaktır. Bunun için elbette kurumların da üzerlerine büyük görevler düşmektedir.

Soyak olarak inancımız şu ki; kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, kurum politikası olarak uygulanıp, kurum hedefleriyle örtüştürüldüğünde "sürdürülebilir" olabilir. Soyak olarak bu konudaki motto'muz 'BUGÜN ASLINDA YARIN'dır. Çünkü gelecek için atılan her adımın, bugünden atıldığını bize göstermektedir." Dedi.

2011 yılı planları dahilinde ağırlıklı olarak 'enerji tasarrufu'nu  baz alan kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına odaklanacaklarını da belirten Çelenk, "Sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk almak hepimizin görevi. Geleceğin projesyonelleri siz değerli öğrencilerin, bu yolda mutlaka bilinçli adımlar atarak, örnek çalışmaların içerisinde olmanız çok büyük önem taşımaktadır" diyerek sözlerini tamamladı.

Soyak sürdürülebilir gelecekte de gençlerle yan yana!