Soyak, İzmir'de Sürdürülebilir Yaşam yaklaşımıyla, yeni nesil yaşam anlayışını destekliyor. Doğa dostu uygulamalar, modern yaşamı kolaylaştıran tasarım ve mimari estetikle "Yavaş Şehir" kavramının da getirdiği kalite standartlarını sunan Soyak Siesta, İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Soyak, Gayrimenkul sektöründeki yaklaşık 50 yıllık birikimini yenilikçi vizyonuyla birleştirerek İzmirlilerin yaşam kalitesine katkıda bulunmayı hedeflediği projelerine devam ediyor. Soyak'ın "Sürdürülebilir Yaşam" anlayışıyla oluşturduğu projeler, doğa dengesini gözeten mimari ve altyapı uygulamaları ve özel peyzaj tasarımıyla "Yavaş Şehir" akımının da içinde yer alabilecek nitelikleri kapsıyor.

Soyak'ın İzmirlilerin tercih ettiği yeni nesil yaşam biçimine uygun projeler ürettiğini söyleyen Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, gelecekte huzurlu ve kaliteli bir kent yaşamı için doğanın dengesini koruyan, enerji tasarrufu ve verimliliğini gözeten bir anlayışın benimsenmesinin önemine dikkat çekti.  Dünyada hızlı tüketime dayalı yaşam kalıplarının sorgulandığını ifade eden Çamlıbel, İzmir'de Seferihisar'ın öncülük ettiği "Yavaş Şehir" anlayışının bu açıdan ülkemiz adına da önemli bir girişim olduğunu vurguladı. Çamlıbel, "Soyak, Sürdürülebilir Yaşam anlayışıyla oluşturduğu projeleriyle; modern yaşamın getirdiği yükü hafifleten, enerji verimliliği ve enerji tasarrufunu ön plana alan, doğa dostu uygulamalarıyla yeni nesil yaşam tarzını İzmirlilere sunuyor" dedi.

Gelişmiş ülkelerin izlediği "yavaş şehir" yaklaşımının; sürdürülebilir, yeşil alan dengesi kurulmuş, ulaşım alt yapısı oluşturulmuş, enerji verimliliği sağlanmış kaliteli bir yaşam tarzının gelecek nesillere aktarılması için önemli olduğunu vurgulayan Çamlıbel, kentteki yaşam kalitesini yükselten projelerin oluşturulmasını kendilerine misyon edindiklerini söyledi.

Bu kapsada geliştirilen; Akdeniz kültürünü yansıtan peyzaj tasarımıyla, şehirden uzaklaşmadan doğanın içinde yaşama olanağı sunan Soyak Siesta, enerji verimliliği ve tasarruf sağlayan uygulamalarıyla da ısınma ve aydınlatma masrafları konusunda önemli avantajlar sağlayacak. Kaktüs bahçelerinden, zeytin ağaçlarına, İzmir mimozasına uzanan renkli yelpazeyi içeren bitki örtüsü, Soyak Siesta terasındaki çim güneşlenme alanı gibi unsurların sunulduğu yeni nesil yaşam tarzı, sağlıklı yaşamı destekleyen, günlük hayatı kolaylaştıran pratik detaylarla tasarlandı.  Projede planlanan ticaret merkezi sakinlere günlük ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunarken; spor alanları, yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, sosyal tesisler, açık ve kapalı otoparklar ise yaşam kalitesine destek olan unsurlar olarak yer alıyor. Soyak Siesta, İzmir çevre yoluna direkt bağlantı, metro ve alışveriş merkezlerine yakınlığı ile de daire sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştırıyor.

Soyak, İzmirlilerin Tercih Ettiği Yeni Nesil Yaşam Anlayışını Sunuyor