Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl üçüncü kez birlikte gerçekleştirilen 11. Gayrimenkul Zirvesi ve İstanbul ReState Gayrimenkul Fuarı, sektörün en iyilerini buluşturarak, yeni işbirliği ve yatırım fırsatları sundu. Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi M.Emre Çamlıbel zirvede "Gayrimenkul Sektöründe ve Şehirleşmede Yeni Trendler" konulu oturumun başkanlığını yürüttü.

Gayrimenkul sektörünün hem ülkemizdeki hem de dünyadaki önemli temsilcilerini biraraya getiren, Soyak'ın destekçileri arasında yer aldığı 11. Gayrimenkul Zirvesi, Türkiye'nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel Gayrimenkul Fuarı Istanbul ReState ile birlikte 17-18 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Alfred Gusenbauer, Jemma Green, Anthony Ciochetti, Ediz Hun, Can Paker, Dr. Manfreg Wiltschnigg ve Dr. Jean François Perouse gibi iş dünyasının küresel aktörleri, bürokratları ve akademisyenlerini konuk eden zirvede sektördeki son gelişmelere ilişkin birbirinden çarpıcı konular, küresel ekonomik ve sosyal gelişmeler ışığında tartışıldı.

Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi M.Emre Çamlıbel'in başkanlığını üstlendiği oturumda, 'Kriz Sonrası Başarıya Ulaşan Yenilikçi Reçeteler Neler?', 'Enerjide Verimlilik ve Geri Dönüşüm Felsefesi Hangi Yaşam Alanlarını Yaratacak?','Şehir Ekolojisi Nedir?', 'Yeşil Mimarlık Hareketi Yatırımcılar İçin Ne Kadar Cazip?' ve 'Konvansiyonelin Dışındaki Projelerden İlham Almak İster misiniz?' başlıkları altında gayrimenkul sektöründe ve şehirleşmede yeni trendler irdelendi.

MIT Gayrimenkul Bölüm Başkanı Prof. Anthony Ciochetti, JP Morgan Çevre ve Sosyal Risk Bölümü Başkan Yardımcısı Jemma Green, Atelye 70 Planlama ve Tasarım Grubu Kurucu ve Yöneticisi Prof. Hüseyin Kaptan ve Mimar Murat Tabanlıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı oturumda, gayrimenkul sektörünün enerji ihtiyacına yönelik çözümler, farklı açılardan değerlendirildi. Çeşitli üniversitelerde ekoloji üzerine dersler veren Ediz Hun da oturuma konuk konuşmacı olarak katılırken "Çevre kirleniyor ve doğa bilimsel doğrularla korunamıyor. Doğa sevgisi çok önemli"  şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir kalkınma ve çevre duyarlılığının öneminin altının çizildiği oturumda ilk konuşmayı yapan Murat Tabanlıoğlu kişilerde bina yapılmasına karşı çeşitli tepkiler oluşmaya başladığını ve bu konuda mimarlara çok iş düştüğünü belirtti.

Murat Tabanlıoğlu'nun ardından, Dr. Brian Anthony Ciochetti,  konuşmasında şehirler arasında gelişime yönelik rekabette teknolojinin öneminden bahsetti. Nüfusun hızla artmasının şehirleşmeye etkilerine değinen Ciochetti, geleceğin şehirlerinde ekonomik ve sosyal anlamda bir denge olacağını da sözlerine ekledi.

JP Morgan'ın Çevre ve Sosyal Risk Bölümü Başkan Yardımcısı Jemma Green çevresel faktörlerin finansal analizler üzerine etkisinden bahsederken, son konuşmayı yapan  Atölye 70 Planlama ve Tasarım grubu başkanı Prof. Hüseyin Kaptan da kentleşme sistematiği ve planlamanın önemine değindi.

Oturum Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi M.Emre Çamlıbel'in konuşmaları kısaca özetlemesiyle son buldu.

Gayrimenkul Zirvesi'ne yeni trendler damgasını vurdu…